Lumilab Oy

Banner3

Visio

Lumilab Oy:n visio on, että LED tulee korvaamaan perinteisen hehkulampun täysin lähimmän viiden vuoden aikana sekä sisä- että ulkovalaistuksessa (visioitu syksyllä 2007)
Näemme edessä samanlaisen murroksen, kuin mitä taulutelevisiot tekivät kuvaputkitelevisioille. Kun LED-teknologia ja sen hinta saadaan sopivalle tasolle sekä LED-valonlähteiden käytettävyys helposti lähestyttäväksi, vanha tekniikka häviää markkinoilta hyvinkin nopeasti.

  • Lainsäädäntökin tukee tätä. Australiassa hehkulamput on jo kielletty ja EU:ssa ollaan elohopeahöyrylamppuja kieltämässä direktiivillä. (Tämä oli tilanne 2007. Nyt direktiivi on jo voimassa ja sekä hehku- että elohopeahöyrylampusta luovutaan asteittan myös EU:ssa)
  • On olemassa lukuisia sovelluksia, joihin esimerkiksi ns. energiansäästölamput eivät sovellu. Esimerkkinä erittäin kylmät olosuhteet.

LED-teknologian hyötysuhde kasvaa ja hinta halpenee päivä päivältä. Lumilab Oy tekee koko ajan työtä sen eteen, että LED-teknologia saataisiin lähemmäs kuluttajaa.